Vänsterpartiet

Vänsterpartiet, förkortning V är ett svenskt politiskt pari. Från början var Vänsterpartiet är ett utbrytarparti. De har haft 4 olika namn efter det, Sveriges Socialdemokraterna Vänsterparti (1917-1921), Sveriges Kommunistiska Parti (1921-1967), Vänsterpartiet Kommunisterna (1967-1990) och nu heter de Vänsterpartiet, från år 1990. Det är det sjätte största partiet i Sveriges riksdag och samtidigt är det det näst minsta.
Partiledaren för Vänsterpartiet är Lars Ohly, från 2008 har partiet samarbetat med Socialdemokraterna och Miljöpartiet inför valet den 19 september 2010, De rödgröna.
Vänsterpartiet vill skapa ett socialistiskt samhälle med ekonomisk demokrati, politisk demokrati och social demokrati.
SJUKVÅRD:
Vänsterpartiet tycker att det ska vara mer pengar till sjukvård för att kunna klara av utmaningar som kommer komma i framtiden. De tycker också att det ska finnas sjukvård för där det är medicinska behov fördelas till olika gruppers skillnader i hälsa. Sjukhus och vårdcentraler som koncentrerar sig på patienterna och vill lösa på problem, samt övrig sjukvård.
Partiet vill utveckla vårdcentralerna, det ställena man går först till när man har något problem. De vill att sjukhusets öppenvård ska omfördela pengar så de kan bli bättre. På vårdcentralerna ska patientavgifterna vara mycket låga eller inte kosta något alls. Barn och ungdomar ska inte behöva betala något.
De tycker att man ska kunna få komma till en vårdcentral mer än vad det är nu, köerna måste kortas ner.
Lars Ohly
Jag tycker att det är bra att barn och ungdomar under 19 år ska inte behöva betala för att kunna få vård. Även att man ska kunna få behandling beroende på vad man själv behöver, alla behöver olika sorters vård. Och om man är vuxen ska man inte betala mycket pengar. Men det viktigaste var självklart att sjukvårdare måste ta hand om patienterna på bästa sätt.
(Källa Wikipedia och Vänsterpartiet.se)

Kommentarer
Postat av: vendelas

bra skrivet!

2010-09-09 @ 13:07:48
URL: http://vendelasval.blogg.se/

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0