Kristdemokraterna

Kristdemokraterna (KD) har varit med i riksdagen sen år 1991. De har haft sitt namn sen 2006. För Kristdemokraterna är det Göran Hägglund som är partiledare. Kristdemokraterna är det femte största partiet i Sveriges riksdag och är det femte största medlemsmässigt, 24 000 medlemmar. Tillsammans med Centerpartiet, Moderaterna och Folkpartiet bildar de det borgliga blocket,den så kallade alliansen.
De borgliga partierna jobbar för att man ska få bestämma över sitt egna liv, ingen annan kan bestämma över/för någon annan. Barn ska få ett tryggt liv med bra uppfostran och bra föräldrar. Föräldrarna ska själva få bestämma vilken typ av barnomsorg deras barn ska ha.
Inte höja skatten, sänka den även för pensionärer.
Om de kan göra det bättre och lättare för företagsägare kan fler gå jobb i olika företag och arbetslösheten skulle minska. Inte bara fler svenskar ska få jobb utan både ungdomar och invandrare. Det ska finnas bra vård åt alla, man ska själv kunna välja vem som ska behandla en om man är sjuk. Pensionärer ska bestämma själva när de ska gå i pension och de ska också ha lägre skatt. Säkrare samhälle, de som begått brott ska få straff. Hjälpa ungdomar dom har det svårt, t. ex de som stjäl m.m.
De vill också ha ordning på Sveriges ekonomi och skaffa fler arbeten. Ge människor mer självständighet och låta alla få bestämma över sig själva, mindre regler och låga skatter. De vill att sjukvård för äldre ska bli tryggare och köerna ska bli betydligt kortare.
Göran Hägglund berättar:
Vi vill att inom fyra år ska det vara möjligt att få kontakt med en doktor/läkare redan första dagen, träffa en läkare inom 5 dagar, en speciallist inom 30 dagar och påbörja behandling inom 60 dagar. Idag är tidsgränsen 3 månader av väntan på att få träffa en speciallist, Kristdemokraterna vill minska den väntan så det blir max 1 månad. man ska inte helle behöva vänta för länge för ett läkarbesök, maxtiden blir 5 dagar, nu är det 7 dagar.
Göran Hägglund
(Källa Wikipedia och Kristdemokraterna.se)

Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0