Folkpartiet

Folkpartiet liberalerna (FP) är Sveriges fjärde största politiska parti. Folkpartiet är en del av den borgeliga alliansen tillsammans med Moderaterna, Kristdemokraterna och Centerpartiet. Partiledaren är Jan Björklund, partiet koncentrerar sig först och främst på utbildnings-, jämställdhets-, integrations- och invandringsfrågor. Som parti bildades Folkpartiet 1934.
Viktigaste frågor
Skola:
Folkpartiet behövs för att skolor ska ha fokus på kunskap, bra arbetsro och kunniga lärare. De vill införa betyg i lägre årskurser och de vill att de elever som behöver stöd, ska få det så tidigt som möjligt.
Jobb:
Om Folkpartiet får styra så blir det fler lärlingsjobb år unga och förbättringar till småföretag. Det gör att flera personer kan komma in i arbetsmarknaden. De anser att vi bör behålla kärnkraften så det blir mindre utsläpp och får tillgång till billig och miljövänlig energi. För att kunna skapa fler jobb behövs basindustrin.
Äldre:
Äldre par ska inte behöva skiljas när den ena partnern måste flytta till ett ålderdomshem, kommunen måste kunna erbjuda omsorg och boende som passar.
Jan Björklund
Jag tyckte inte om Folkpartiets förslag så jätte bra. Det är klart att alla borde få bra undervisning i skolan m.m. Men jag skulle nog inte rösta på dem. De andra partierna hade mer ändringar och förbättringar. Men det som Folkpartiet tog upp var att äldre par ska få bo tillsammans på t. ex ålderdomshem, det var riktigt bra! Om man har levt tillsammans i många år vill man ju fortsätta göra det. Annars så tycker de nästan samma sak som de amfra partierna.
(Källa Folkpartiet.se)

Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0